Tweede leerjaar B (32 lesuren)

Basispakket B: 20 lesuren

 

3u wiskunde
2u techniek
1u natuur en ruimte

 
 

2u lichamelijke opvoeding
1u beeld
1u muziek

 

3u Nederlands
2u Engels
1u Frans

 

2u godsdienst
2u maatschappelijke vorming

 

Basisoptie STEM-technieken

In deze basisoptie ligt de klemtoon op het realiseren van technische systemen.

Je maakt dus dingen!

Je leert de juiste gereedschappen en toestellen te gebruiken. Je ontdekt de eigenschappen van verschillende materialen en je leert de nieuwste technieken.

Jij maakt dus kennis met alles voor de professional van morgen!

Basisoptie Economie & Organisatie

Wil je weten welke weg goederen en diensten afleggen vooraleer zij bij jou terecht komen? Vraag jij je af welke impact ondernemingen en wij als consument op het milieu hebben? Wil je later graag een eigen zaak opstarten?

In deze basisoptie ontwikkel je sociale en communicatieve vaardigheden die van jou een echte ondernemer maken.

Je leert kritisch denken, aandacht hebben voor duurzaamheid en omgaan met ICT.

Basisoptie: Maatschappij & Welzijn: Haarzorg

In deze basisoptie ontdek je verschillende aspecten van onze maatschappij.

Zo onderzoek je het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties, krijg je inzicht in een gezonde en persoonlijke leefstijl en oefen je je sociale en communicatieve vaardigheden.

Dit alles komt aan bod in praktische projecten rond het eigen lichaam, voeding, kledij en interieur en de zorg voor anderen.

We focussen in deze doe-opdrachten voornamelijk op haarzorg en de zorg van het lichaam.

Basisoptie: Maatschappij & Welzijn: Verzorging

In deze basisoptie ontdek je verschillende aspecten van onze maatschappij.

Zo onderzoek je het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties, krijg je inzicht in een gezonde en persoonlijke leefstijl en oefen je je socialen en communicatieve vaardigheden.

We focussen in deze doe-opdrachten voornamelijk op de zorg voor voeding, kledij, interieur en het eigen lichaam.

Basisoptie: Voeding & Horeca

In deze basisoptie verken je de eigenschappen van vaak gebruikte hulpmiddelen en grondstoffen in de voeding en de horeca. Verder leer je ook hoe je specifieke basistechnieken in de keuken of het restaurant toepast.

Je verwerft daarnaast inzicht in evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding.

We leren je ook hoe je sociaal en communicatief vaardig wordt in verschillende voedings- en horecasituaties.

Je belangstelling voor een specifieke beroepsopleiding in de voedings- en horecasector zal tijdens de opleiding nog duidelijker worden.

Basisoptie: Kunst & Creatie

In deze basisoptie ontdek je verschillende aspecten van creatie en artistieke vorming.

Je krijgt de gelegenheid om in allerlei expressievormen je artistieke competenties te ontplooien en je creativiteit te ontwikkelen. Je gaat hierbij aan de slag met verschillende vaardigheden en technieken.

Je volgt de lessen vanuit een exploratieve en onderzoekende houding en je oefent je communicatieve en digitale vaardigheden.

Basisoptie: Sport

In deze basisoptie maak je kennis met de vakken Lichamelijke opvoeding en Maatschappelijke vorming.

Je oefent bewegings- en persoonsdoelen in verschillende bewegingssituaties. Je oefent hierbij ook je communicatieve, sociale en digitale vaardigheden.

Je verwerft informatie over de maatschappelijke rol van sport in de samenleving en het belang van gezondheid en veiligheid.